mar, Mar 12th, 2019

Bentley nu crede în viitorul electricelor pe baterii și caută alte soluții: “Tehnologia celulelor de hidrogen ar putea să devină o variantă practică”

 

Tehnologia actuală a bateriilor îi descurajează pe oficialii Bentley să lanseze un model electric în perioada următoare, deși acest lucru nu a fost exclus definitiv. Constructorul caută alte soluții pentru viitorul mai mult sau mai puțin îndepărtat și spune că tehnologia fuel-cell ar putea să devină o variantă practică.

Electrificarea la Bentley a debutat odată cu apariția versiunii hibride cu încărcare la priză a SUV-ului Bentayga. Începând de anul trecut, modelul a devenit primul hibrid al companiei.

Bentley nu este însă convins că lansarea unui model 100% electric ar fi pe placul clienților săi, la ora actuală.

“Ne uităm la mai multe variante, dar cu siguranță un model electric pe baterii nu este cea mai bună cale de ales,” a declarat Werner Tietz, directorul departamentului de inginerie de la Bentley.

În schimb, Tietz spune că Bentley evaluează de mai multă vreme tehnologia fuel-cell (celule de hidrogen) pe care o vede ca pe o variantă practică, însă “peste probabil 10 ani”.

La sfârșitul lui 2018, Bentley a anunțat că analizează lansarea unui model 100% electric în următorii ani, pe platforma Premium Platform Electric (PPE) a grupului Volkswagen, dorința fiind ca modelul să apară cel târziu în 2025.

Via Autocar www.automarket.ro

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved