mie, Mar 6th, 2019

Bentley a prezentat ediția limitată Continental GT Number 9 by Mulliner: versiunea inspirată de legendarul Bentley Blower va fi produsă în doar 100 de unități

 

Bentley a publicat primele imagini și detalii referitoare la noul Continental GT Number 9 by Mulliner. Ediția specială va fi produsă în doar 100 de unități și marchează centenarul producătorului britanic.

Walter Owen Bentley este cel care în 10 iulie 1919 punea bazele unei noi companii auto. Pentru a sărbători cum se cuvine anul centenarului, producătorul britanic a pregătit o serie de suprize pentru fanii mărcii.

Cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, Bentley a prezentat ediția specială Continental GT Number 9 by Mulliner. Conform reprezentanților constructorului britanic, ediția specială va fi produsă în doar 100 de unități.

Clienții vor putea alege din două nuanțe de caroserie: Viridian Green sau Beluga Black. Pe grila frontală, Bentley a „desenat” cifra 9, element cu trimitere către legendarul Bentley Blower, model care în 1930 câștiga cursa de 24 de ore de la Le Mans alături de pilotul Sir Henry Ralph Stanley Birkin. Tot la exterior, clienții vor primi și jante cu design nou cu diametrul de 22 de inch, dar și un pachet special cu accesorii din fibră de carbon.

La interior, Bentley oferă tapițerie din piele în nuanțele Cumbrian Green Sau Beluga Black, logo-ul companiei cusut pe tetierele scaunelor și pe fețele portierelor, și un ceas semnat de producătorul britanic Jaeger. Oficialii constructorului din Crewe spun că anumite elemente ale ceasului au fost inspirate de „panoul de instrumente” al lui Bentley Blower. Tot la interior, Continental GT Number 9 by Mulliner a primit și accesorii fabricate chiar din lemnul din care a fost produs scaunului lui Sir Henry Ralph Stanley Birkin.

Din toată această ecuație nu puteau lipsi pragurile inscripționate cu „1 of 100”. Sub capota lui Continental GT Number 9 by Mulliner se află același motor W12 de 6.0 litri capabil să ofere 635 de cai putere și 900 Nm.

sursa www.automarket.ro

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved