mie, Iun 27th, 2018

Bentley Pikes Peak Bentayga: ediție limitată pentru cel mai rapid SUV din istorie pe urcarea de la Pikes Peak

 

Bentley va lansa o ediție limitată la numai 10 unități pentru Bentayga după ce acesta a devenit cel mai rapid SUV de serie în cursa de la Pikes Peak.

Volkswagen nu este singurul constructor care a doborât un record în cursa de la Pikes Peak de la finalul săptămânii trecute.

Pe același traseu de 20 de kilometri, Bentley Bentayga a devenit cel mai rapid SUV de serie după ce a fost cronometrat cu 10 minute, 49 de secunde și 9 sutimi, cu aproape două minute mai puțin față de recordul anterior.

Pentru a sărbători performanța, constructorul britanic a anunțat lansarea unei ediții speciale Bentley Pikes Peak Bentayga limitată la numai 10 unități, toate lucrate manual de Mulliner, divizia de personalizare a celor de la Bentley.

Ediția limitată are un finisaj Deep Beluga Black sau Radium pentru caroserie și jante de 22 inch în două nuanțe, iar pachetul include și spoilere, praguri laterale și difuzor din fibră de carbon. La interior, scaunele și ușile au Alcantara, iar logo-ul Pikes Peak este vizibil pe panourile din fibră de carton și praguri.

Așa cum era de așteptat, din punct de vedere tehnic nu există noutăți: vorbim despre același motor bi-turbo W12 de 6 litri care generează 600 de cai putere și un cuplu de 900 Nm.

În cadrul competiției de la Pikes Peak, Bentley a folosit versiunea de serie a lui Bentayga cu unele modificări impuse de regulament: scaunele din față au fost înlocuite cu scaune de curse, iar scaunele din spate au fost eliminate complet. De asemenea, inginerii au montat o cușcă de protecție și un sistem de stingere a incendiilor.

Via Bentley www.automarket.ro

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved