mar, Ian 3rd, 2017

Moment istoric pentru Bentley: Bentayga devine primul model diesel al companiei și cel mai rapid SUV din lume în acest segment

 

Bentley a lansat primul său motor diesel din istorie. Acesta se găsește sub capota lui Bentayga, primul SUV din istoria Bentley. Motorul este împrumutat de la Audi SQ7.

Am trăit să o vedem și pe asta. Asistăm la un moment istoric pentru Bentley: lansarea primului motor diesel din existența de 97 de ani a companiei. Cum era de așteptat, primul SUV din istoria companiei este responsabil de această premieră.

Noul Bentley Bentayga, ajuns deja chiar și pe piața din România, va fi disponibil începând cu primele luni ale lui 2017 alături de un propulsor diesel extrem de puternic. Este vorba despre agregatul V8 de 4.0 litri, folosit deja de mai multe modele de top construite sub umbrela gigantului Volkswagen. Este vorba despre Audi SQ7 și despre Porsche Panamera.

În cazul lui Bentley Bentayga, coordonatele dieselului se păstrează: 429 de cai putere și un cuplu motor impresionant, de 900 de Nm, livrat incredibil de devreme: încă de la 1000 de rotații pe minut. Nu e de mirare că SUV-ul englez de lux poate atinge 100 de km/h în doar 4.8 secunde, deși cântărește 2390 de kilograme, cu 3 kilograme mai mult decât versiunea pe benzină cu motor V12 și 600 de cai putere.

Spre deosebire de omologul său din gama Audi, Bentayga nu are o viteză limitată electronic. Prin urmare, dacă Audi SQ7 poate ajunge ”doar” până la 250 de km/h, Bentayga garantează 270 de km/h. O trăsătură care îl face cel mai rapid SUV diesel din lume, după cum anunță oficialii companiei. Bineînțeles, chiar și așa, este departe de cei 301 km/h pe care îi poate atinge versiunea pe benzină de 600 de cai.

Ajungem și la motivul pentru care a luat naștere această versiune: consumul. Bentley susține că mastodontul său diesel va avea nevoie, în medie, de 7.9 litri/100 de kilometri. Având în vedere că rezervorul are o capacitate totală de 85 de litri, Bentley Bentayga va fi capabil să asigure o autonomie de 1000 de kilometri, o valoare care părea fantezistă pentru versiunea pe benzină, ca de altfel pentru orice Bentley.

sursa: www.automarket.ro

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved